woensdag 16 januari 2013

Op welke manier maakt een riem je outfit stijlvol


Door de populariteit van heren riem zijn er heel veel verschillende soorten op de markt. De een populairder dan de ander. Maar niet allemaal zijn ze geschikt om te dragen in een zakelijke outfit. In dit artikel proberen we uiteen te zetten waar een zakelijke riem aan moet voldoen en hoe je deze dragen moet.

Wanneer is een riem geschikt voor een zakelijke outfit
Riemen die geschikt zijn voor een zakelijke outfit zijn over het algemeen rustig vormgegeven. Dat betekent dat er geen opvallende vormen, grote logo's of felle kleuren in zitten. Uiteraard is een logo of merk geen probleem zolang deze maar niet te veel opvalt, de goede fabrikanten weten dat. Daarnaast is natuurlijk het materiaal ook belangrijk. Riemen die gemaakt zijn van een hoogwaardig materiaal als leer en suède genieten altijd de voorkeur over riemen van bijvoorbeeld plastic. Met de goede materialen straal je verzorgdheid uit en dat je geeft om presentatie.

Aandachtspunten
Wat als eerst opvalt bij een riem is natuurlijk de kleur. Zorg dat de kleur van de riem match met de kleuren in het pak. Wat vaak wordt aangeraden is om de riem en de schoenen met elkaar te combineren, wanneer de kleur en de stof van de riem en schoenen overeenkomen kan dit een erg stijlvol resultaat geven. Het formaat van de riem is ook belangrijk en hier hebben we het niet over de maat maar over de breedte. Bij een forser lichaam en een dikke buik staat een brede riem het mooiste, deze gaat dan een onderdeel vormen van het lichaam.  Belangrijk zijn ook de andere accessoires in de outfit. Draag je bijvoorbeeld een stropdas combineer deze dan met de riem. Wanneer je een brede stropdas draagt is een brede riem het beste, bij een smalle stropdas is het vanzelfsprekend het smalle formaat riem wat de voorkeur geniet.

Extra tipsWaar niemand rekening mee houdt is de draagrichting, met de klok mee of daartegenin. Deze richting is afhankelijk van de knoopsluiting op de pantalon. Wanneer de knoop vanaf de linkerkant door het knoopsgat gestoken wordt, dient de riem ook vanaf de linkerkant door de gesp gestoken te worden. De gesp sluit dan vanaf de rechterkant.
De juiste maat is uiteraard ook belangrijk, een riem met de goede maat zit in het middelste gaatje vast. Wanneer dit niet helemaal goed uitkomt kunnen de gaatjes direct daarnaast gebruikt worden. Zorg er voor dat je nooit het laatste of het eerste gaatje gebruikt, dan wordt de flap te lang of de kort en kun je beter een andere maat nemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten